לונדון ב-207 דולר: ההזדמנויות לחופשה זולה אחרי פסח — והכוכבית הביטחונית

לונדון ב-207 דולר: ההזדמנויות לחופשה זולה אחרי פסח — והכוכבית הביטחונית

אחרי הנסיקה במחירים בעקבות הביקוש לטיסות בחופשת הפסח והמתח הביטחוני שגרם לביטולים, המחירים במאי ויוני שוב יורדים במאות עד אלפי דולרים ■ פתיחת טרמינל 1 ביוני תחזיר את טיסות הלואו־קוסט וצפויה להוריד את המחירים גם היא

April 25th, 13PM April 25th, 13PM הדר קנה

הירידה בביקושים אחרי החג מחזירה את מחירי הטיסות לשפיות. אחרי שבפסח נרשמו עליות מחירים דרמטיות, בשל מתיחות ביטחונית שהובילה לביטולי טיסות והיצע מוגבל שגבר על הביקושים, עבור מאי ויוני כבר ניתן למצוא טיסות במחירים נמוכים יותר של סביב 300-200 דולר ליעדים באירופה ומתחת ל-700 דולר לארה"ב.

עם זאת, על המחירים האטרקטיביים מעיב חוסר הוודאות הביטחוני, שעלול לשבש את לוח הטיסות ולהביא שוב לביטולים ודחיות.

בדיקת מחירי הטיסות שערכנו השבוע (25-24 באפריל) עבור התקופה שלאחר פסח ולפני תחילת הביקושים של החופש הגדול (יולי־אוגוסט), מגלה כי בתאריכים שונים בחודשים מאי ויוני ניתן לרכוש כרטיס ללונדון החל ב-207 דולר עם ויז אייר; כרטיס לפריז ב-266 דולר עם טרנסביה; כרטיס לאתונה ב-148 דולר עם וייז אייר; וכרטיס לניו יורק ב-681 דולר עם יונייטד.

לשם השוואה, ב-10 באפריל — שבועיים לפני חג הפסח — המחירים ליעדים אלה היו גבוהים יותר משמעותית. המחיר לטיסה לניו יורק בפסח (22–30 באפריל) התחיל ב-2,842 דולר דרך חברת התעופה יונייטד (2,161 דולר יותר מאחרי החג). המחיר לטיסה ללונדון התחיל ב-636 דולר (429 דולר יותר מאחרי החג) באיזיג'ט. וכרטיסים לפריז ניתן היה להשיג החל ב-688 דולר באל על (422 דולר יותר מאחרי החג). כלומר: הבדלים של מאות עד אלפי דולרים לכרטיס אחד.

מה שהעלה עוד יותר את מחירי הכרטיסים הוא החמרת המצב הביטחוני מול איראן דווקא בימים העמוסים לקראת חג הפסח. זה גרם לביטולי טיסות של חברות תעופה רבות, בהן איזיג'ט, שהחליטה להשעות את לוח הטיסות שלה לנתב"ג עד אוקטובר; יונייטד איירליינס, שהודיעה כי היא מבטלת פעילות בישראל עד 2 במאי; KLM; אייר קנדה, ואחרות.

אייר קנדה הודיעה לפני פסח כי לא תפעיל טיסות לישראל וממנה עד סוף מאי, אבל כעת מאריכה את ביטולי הטיסות עד יולי. החברה חזרה לפעול בישראל רק באפריל למשך כשבועיים. אייר אינדיה, שהודיעה על ביטול טיסות עד סוף אפריל, האריכה את הביטולים עד אמצע מאי.

הביטולים השאירו רבים מהנוסעים חסרי אונים. חלקם נאלצו לשלם עוד מאות דולרים כדי לטוס עם חברה אחרת. אחרים הזמינו מראש טיסה, מלון ורכב, ומתלבטים כעת אם לוותר על החופשה או לקנות כרטיס טיסה חדש במחיר מופקע במחלקות פרמיום ועסקים — שבהן מחיר הכרטיס כפול ואף משולש מזה של מחלקת התיירים.

לקראת מאי המחירים יורדים בשל התמתנות בביקושים ופתיחתו הצפויה של טרמינל 1 בתחילת יוני. כך למשל, חברת הלואו־קוסט האירית ריינאייר הודיעה על חזרתה לישראל ב-2 ביוני עם פתיחתו של הטרמינל, המשמש בעיקר חברות לואו־קוסט.

כניסתה של תחרות נוספת לנתב"ג מעודדת ירידה במחירים. כל זאת בתנאי שלא תתחיל מערכה ביטחונית נוספת אשר תטרוף את הקלפים מחדש.

2024-04-25T10:09:22Z dg43tfdfdgfd