חברות התעופה הפסידו 6 מיליון נוסעים בחצי שנה — ומגלגלות את הנזק לצרכנים

חברות התעופה הפסידו 6 מיליון נוסעים בחצי שנה — ומגלגלות את הנזק לצרכנים

מתחילת המלחמה פועלות בנתב"ג פחות ממחצית מחברות התעופה שפעלו בו לפני כן ■ בעקבות היצע הטיסות הנמוך, הטסים לחו"ל בפסח משלמים מחירים שגבוהים בעשרות אחוזים מאשר בשנה שעברה ■ בענף חוששים כי חברות תעופה נוספות יצמצמו את הטיסות לישראל

April 25th, 06AM April 25th, 06AM הדר קנה

1,000 דולר לכרטיס, זה הסכום ששילמה ר' ממרכז הארץ כדי לטוס בחברת wiz עם משפחתה ללונדון ולחגוג את ליל הסדר עם אחיה שגר בעיר. מחיר זה, הגבוה בכ–30% ממה שבעבר נראה כ"רף עליון" למחירי כרטיסים, לא הבטיח לה שקט עד הרגע האחרון היא לא ידעה בוודאות אם הטיסה שאמורה הייתה לצאת בראשון בצהריים, יום לפני ערב החג, אכן תצא.

מחירי הכרטיסים הגבוהים אינם הגורם היחיד המקשה על הישראלים המעוניינים לטוס לחו"ל, אלא גם ביטולי הטיסות ושינויי מועדיהן. לא מדובר בסתם חשש. מ' מתל אביב קיבלה השבוע הודעה מחברת יונייטד שהטיסה שלה לארה"ב, שתוכננה לצאת בעוד שבועיים ב–23:00, תצא 12 שעות קודם לכן. בעקבות כך, היא תפסיד אירוע מקצועי שנרשמה אליו.

ניו יורק ב–1,800 דולר

בחצי השנה האחרונה, מחירי הטיסות הגבוהים הם הבעיה העיקרית בתחום התעופה בישראל. מאז תחילת המלחמה נאלצים הישראלים לשלם יותר על כרטיסי טיסה — בשל היצע נמוך של טיסות ובשל היעדר תחרות. בנתב"ג פועלות מתחילת המלחמה פחות ממחצית מחברות התעופה שפעלו בו לפני כן, וגם חברות התעופה הזרות שחזרו לפעול בו עושות זאת בהיקף נמוך מהרגיל.

עוד במרץ, כשנראה היה שהמצב הביטחוני מתייצב, ההיצע הנמוך של הטיסות לעומת הביקושים הגבוהים בפסח דחק את המחירים כלפי מעלה — בעיקר ליעדים המבוקשים: ארה"ב, לונדון ויוון. בבדיקה שנערכה אז, החלו מחירי הטיסות לניו יורק בפסח ב–1,828 דולר לכרטיס, לעומת כ–1,200 דולר בפסח 2023, ומחיר מכרטיס טיסה לפריז החל ב–688 דולר, לעומת 453 דולר לכרטיס בשנה שעברה.

התנועה בנתב"ג פחתה מאז פרוץ המלחמה באוקטובר ועד מרץ (כולל) ב–6.14 מיליון נוסעים ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. בין אוקטובר למרץ השנה, עברו בנתב"ג 4.83 מיליון נוסעים, לעומת 10.97 מיליון בתקופה המקבילה שנה לפני כן — ירידה של 55%. גם תנועת המטוסים התדלדלה — בכ–38 אלף המראות ונחיתות בתקופה זאת — ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

נוסף על כך, התערערות המצב הביטחוני מול איראן בשבוע שעבר הובילה לביטולי טיסות נוספים בכמה חברות תעופה ולעליית מחירים מיידית נוספת. ברשות שדות התעופה (רש"ת) מעריכים שהחודש בוטלו טיסות של 50 אלף נוסעים, מתוך 1.2 מיליון נוסעים שאמורים היו לטוס החודש לחו"ל. ישראלים שניסו להשיג טיסה חדשה, לאחר שטיסתם בחברת תעופה זרה בוטלה, גילו כי בחג הפסח לא נותרו כמעט מקומות ברוב הטיסות של החברות הישראליות, ובראשן אל על.

שיעורי התפוסה במטוסים גבוהים במיוחד, ומגיעים עד 99% תפוסה, והמקומות הספורים שנותרו בהם הם במחלקות פרימיום ועסקים — שבהן מחיר כרטיס הטיסה כפול ואף משולש ביחס למחלקת התיירים. לפי בדיקה שנערכה בשבוע שעבר, מחיר של כרטיס טיסה מפריז או מלונדון לנתב"ג, במחלקות פרימיום ועסקים, עשוי להגיע ל–1,500 דולר. מחיר של כרטיס טיסה מניו יורק לנתב"ג במחלקת עסקים מגיע ל–5,000 דולר.

האחרון להתאושש

ענף התעופה הוא אחד הענפים שספגו את הפגיעה הקשה ביותר מאז תחילת המלחמה — עם עצירה כמעט מוחלטת של פעילות חברות התעופה הזרות בשבוע הראשון של המלחמה. אלא שבענף זה, בניגוד לענפים כלכליים אחרים, הצרכנים הם אלה שמשלמים את עיקר המחיר של הפגיעה, ולא בעלי החברות.

ההערכה היא שהענף יהיה מהאחרונים להתאושש, בשל חוסר הוודאות הביטחוני — שנותר גבוה. חברות התעופה הזרות מפסידות על קווים שמתבטלים מהרגע להרגע, בין היתר בגלל הצורך לנתב מטוסים מחדש ולהחזיר כספים ללקוחות. האיומים הביטחוניים מקשים על החברות הזרות לתכנן את לוח הטיסות לטווח הארוך, ולנהל את הקווים לישראל בטווח הקצר.

נוסף על כך, עלייה בפרמיית הביטוח לישראל מייקרת את הטיסות. גם הדרישה של הצוותים במטוסים לא לישון בישראל מחייבת את החברות למצוא סידור אחר, ומקשה עליהן עוד יותר — לצד הקושי בשיווק הטיסות לישראל בשל חוסר הוודאות אם הטיסה תתקיים או לא, ובשל העובדה שמדובר במדינה שמוצגת בתקשורת העולמית כאזור מלחמה.

ספק אם המצב יתייצב אחרי החג. רוב חברות התעופה שביטלו קווים הודיעו אמנם על חזרתן לנתב"ג לקראת סוף החג, אך בענף התעופה חוששים שגם החברות שכבר חזרו לפעול בנתב"ג יבטלו או יצמצמו את טיסותיהן במשך תקופה ארוכה — בעקבות ביטול כלל הטיסות לנתב"ג של חברת התעופה איזיג'ט עד אוקטובר.

חברות התעופה הזרות מפסידות על קווים שמתבטלים מהרגע להרגע, והאיומים הביטחוניים מקשים עליהן לתכנן את לוח הטיסות לטווח הארוך

אחת החברות שלא תשוב לנתב"ג בטווח הקרוב היא טורקיש איירליינס, חברת התעופה הלאומית של טורקיה. החרם הטורקי השאיר את נתב"ג ללא אחד הקווים הפופולריים ביותר שלו — גם לחופשות וגם כנתיב לחניית ביניים (קונקשן).

ב–2023, טורקיש הייתה חברת התעופה הרביעית בישראל (אחרי אל על, וויז אייר וריינאייר) מבחינת נתח הפעילות בנתב"ג. בשנה זאת היא הטיסה 1.1 מיליון נוסעים — 5.24% מכמות הנוסעים הכוללת מנתב"ג. היעדרה של חברת התעופה מנתב"ג הוא הפסד גם לנוסעים, אך גם לחברה עצמה.

גם רשות שדות התעופה נפגעת מהמשבר. היא נאלצת לנהל את השמיים הישראליים בתוך אווירה של כאוס ושל חוסר ודאות, ולנסות להחזיר לפעילות כמה שיותר מחברות התעופה הזרות. על פי הערכות, הרשות הפסידה כ–900 מיליון שקל בחצי השנה האחרונה.

יש מי שהרוויח

מובן שיש גם שמרוויחות מהמצב הכאוטי — חברות התעופה הישראליות, ובעיקר אל על. נתח השוק שלהן זינק, ועימו גם המחירים לצרכנים. מאז נטישתן של רבות מחברות התעופה הזרות, זינק נתח השוק של אל על בנתב"ג מכ–21%, ל–80% בדצמבר 2023, ואז ירד לכ–63% בפברואר 2024, על פי דו"ח נתב"ג. בשל ההיצע הנמוך יחסית של הטיסות, יש כיום תפוסת שיא של 93% בחלק מהטיסות, בעיקר לארה"ב. בהתאם לכך, מחירי הטיסות עלו והגיעו בחלק מהקווים — במיוחד באלה של אירופה ושל ארה"ב — לשיא.

אל על לא הייתה היחידה שנתח השוק שלה זינק. גם נתח השוק של ארקיע ושל ישראייר גדל דרמטית עקב הפסקת הטיסות לישראל על ידי החברות הזרות

למשל, מתחילת המלחמה ועד מרץ, אל על הייתה החברה היחידה שהפעילה טיסות ישירות לארה"ב, במקום ארבע חברות שפעילות בימי שגרה: דלתא, יונייטד איירליינס ואמריקן איירלנס ואל על. על רקע הבלעדיות של אל על והיצע המושבים הנמוך מהרגיל, זינקו מחירי הכרטיסים של החברה.

לדוגמה, מחירו של כרטיס טיסה לניו יורק בדצמבר, חודש שבו המחירים נמוכים מהממוצע בימי שגרה, החל באל על ב–1,589 דולר. ואילו המחיר לכרטיסי טיסה שנרכשו בטווח קצר (כלומר כרטיסים לטיסה לעוד שבוע־שבועיים שנותרו בה מקומות בודדים) לטיסות לניו יורק של אל על באפריל, הגיע ל–3,600 דולר לכרטיס במחלקת תיירים ול–10,500 דולר למושב במחלקת עסקים. בשל תלונות רבות של נוסעים ישראלים על המחירים הגבוהים באל על, שלוו בכתבות בעיתונים, פתחה רשות התחרות בבדיקה בנושא.

אבל אל על לא הייתה היחידה שהנתח שלה זינק. גם נתח השוק וכוח השוק של החברות הישראליות ארקיע וישראייר גדלו דרמטית כתוצאה מהפסקת הטיסות לישראל וממנה על ידי הרוב המוחלט של החברות הזרות. הנתח של ארקיע עלה מ–3.16% במרץ 2023 ל–6.71% במרץ 2024, והנתח של ישראייר באותו החודש עלה מ–3.61% ב–2023 ל–6.47% ב–2024.

ישראייר, כמו אל על, ניצלה את העובדה שחברות התעופה שיחקו במגרש כמעט ריק מתחרות ברבעון הרביעי של 2023. החברה ציינה בדו"חות שלה שההכנסה הממוצעת לשעת תפוסה — המשוקללת לפי שיעור התפוסה ואורך הטיסה — עלתה ב–2 דולרים, ל–62 דולר. המנכ"ל אורי סירקיס ציין שהחברה העלתה את מחירי הטיסה ב–20%–25%.

עלייה בביקוש לחופשות בישראל

גם בתי המלון בישראל מרוויחים מהמצב, בעיקר בשל חילופי המהלומות בין ישראל לאיראן בשבוע האחרון, שהביאה לעלייה מוערכת של כ–20% בביקושים לחופשת פסח במלונות בארץ. בהתאם לכך, גם המחירים הנגבים בהם אינם זולים כלל.

לפי בדיקה שערך TheMarker לקראת חג הפסח, נראה כי ישראלים רבים שמתכננים בימים אלה את חופשת הפסח, יגלו כי חבילת הנופש המשפחתית התייקרה ב–19% מאז פסח 2022 — וב–36% בחמש השנים האחרונות. מדובר בתוספת של אלפי שקלים לכל משפחה שמבקשת לצאת בפסח לחופשה בישראל.

באופן לא מפתיע, חברות התיירות הישראליות, שעוסקות בעיקר בחופשות ובטיולים בחו"ל, לא נהנות מחוסר יציבות בענף. ההיצע של הטיסות והחופשות ירד, והלקוחות הישראלים סובלים ממצב רוח עגום, חוששים לצאת מישראל בשל האווירה העוינת במדינות רבות ובשל אזהרות המסע אליהן. בעקבות כך מספר הלקוחות פוחת וההכנסות מתכווצות. זאת בשעה שההוצאות הקבועות על כוח אדם ועל משרדים נשארו בעינן.

2024-04-25T03:08:28Z dg43tfdfdgfd