ודאות היא שם המשחק: איך מקדמים מכירת דירות בתקופה מאתגרת

המצב הביטחוני והריבית שזינקה "תורמים" את חלקם למשבר הדיור ומגבירים את חוסר הוודאות בקרב רוכשי הדירות. כדי להצליח להוריד אותם מהגדר, חברות הנדל"ן מייצרות הטבות שאמורות להקל עליהם את ההחלטה. האם זה עובד?

חודשים ארוכים שענף הנדל"ן מתמודד עם אתגרים חדשים. תחילה הייתה זו הריבית שעלתה בחדות, ואז הגיעה מלחמת חרבות ברזל. מדובר בתקופה קשוחה לרוכשי הדירות וגם לאנשי המכירות בחברות הנדל"ן, שמצריכה חשיבה מחודשת לצד שיטות חדשות. אילו תהליכים מתרחשים בענף בחודשים האחרונים, ואיך מנהלי השיווק בחברות מצליחים להתמודד עם המצב החדש ואי הוודאות?

"שיווק ומכירת דירות בתקופות של אי ודאות מציבים בפנינו אתגר במגוון היבטים - בהיבט הפיזי, הפסיכולוגי וכמובן הכלכלי", מסבירה טלי שרון, סמנכ"לית שיווק ומכירות בחברת רם אדרת. "המשימה העיקרית שלנו כאנשי שיווק היא להבין את ההשלכות המיידיות על כלל זרועות החברה ופעילותה, וכמובן על הרוכשים, ובהתאם לכך לבצע התאמות תוך כדי תנועה ולהעריך מהן ההשלכות. אנחנו מקיימים חשיבה מחוץ לקופסה כל העת עם כל הגורמים הרלוונטיים, במטרה לייעל את קצב הפעולות למינימום זמן במקסימום תפוקה".

לדברי שרון, "תקופות של חוסר ודאות רק מחדדות את הצורך להיות יותר מקצועי, יותר יצירתי ויותר גמיש מחשבתית - אלו נכונים לכל מצב, גם בתקופת מלחמה. הליך המכירה, המאופיין לרוב באופן בין-אישי, הולך ונהיה גם דיגיטלי, עם שימוש בבוטים, שליחת לינק ישירות לנייד הכולל את כל פרטי הפרויקט, כגון הדמיות, תוכניות, דירה, מיקום, ניירת משפטית ועוד, וכל זאת בצורה ידידותית ומותאמת לסלולר. כפועל יוצא, אנשי המכירות מצליחים לנהל גם שיחות אישיות על חשבון הזמן שנחסך לרוכשים. בד בבד, גם הבנקים פועלים באופן מקוון לבקשת משכנתה וערבויות דיגיטליות, מה שמקצר את לוחות הזמנים".

שרון מתייחסת לתקופת המלחמה ולאתגר החדש שהיא מציבה: "בפרט בזמן מלחמה, אנחנו מסייעים במתן פתרונות כלכליים ככל האפשר, כמו גמישות בתנאי תשלום ותקשורת מול גורמים רלוונטיים בחברה ובבנקים. למדנו שדווקא בתקופות של אי ודאות, אנשים מחפשים את היציבות שברכישת בית. את אחד הפרויקטים שלנו בשכונה החדשה בגבעת המטוס בירושלים, למשל, התחלנו לשווק בדצמבר, וכבר אחרי שלושה חודשים היינו עם 40 הרשמות ו-31 חוזים. כמו כן, להערכתי יש כ-30% תושבי חוץ המתעניינים בפרויקט, ואנחנו לוקחים בחשבון גם את הקהילות היהודיות בחו"ל כחלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה השיווקית. לאחרונה השתתפנו ביריד נדל"ן בניו יורק וזיהינו מגמה של עלייה ארצה או לפחות שריון מקום בארץ הקודש".

יפה סדן, סמנכ"לית שיווק ומכירות בקבוצת יוסי אברהמי, מתייחסת אף היא לתקופה הקשוחה: "אין ספק שהמצב בשוק הנדל"ן, ובכללו אי ודאות, עליית ריבית שמייקרת את המשכנתאות וישיבה על הגדר בקרב רוכשים, הפך את השוק לשוק של קונים. יזמי הנדל"ן מפגינים כיום גמישות גבוהה כלפי הרוכשים כדי לאפשר להם לסגור עסקה, אם באמצעות הנחות, סיוע במימון, תנאי תשלום נוחים, אבזור הדירה וכדומה".

לדבריה, "אנחנו מבינים שהרוכשים מתמודדים עם קשיים כלכליים בתקופה זו - קושי לגייס מימון, קושי למכור את הדירה הקיימת כשמדובר במשפרי דיור, ובאופן כללי הקושי לקבל החלטה בתנאי אי ודאות. כדי להקל על הרוכשים בתנאי שוק כאלה, אנחנו מייצרים להם חוויית קנייה, שכוללת גם אלמנטים נלווים ששווים כסף – כמו חבילת ריהוט לדירה, שמייתרת את הצורך לחפש רהיטים אחרי המעבר, פריסת תשלומים נוחה וגמישה דוגמת 80-20, הלוואת קבלן שמסייעת בהתמודדות מול החשיפה לריבית ועוד".

סדן מוסיפה כי "בחודשים האחרונים כלים אלה סייעו לנו להתגבר על חלק גדול מההתנגדויות שעלו בקרב הרוכשים, והביאו לסגירת עסקאות. עם זאת, אני סבורה כי כאשר המצב הביטחוני במדינה יתבהר, הביקושים ישובו ויהיו גבוהים, ולכן רוכש חכם יידע לנצל את ההזדמנות שקיימת עכשיו בשוק, ולסגור עסקה לפני שמגמת המחירים תשתנה כלפי מעלה".

זיהוי קבוצות רוכשים

ליאת דנינו, משנה למנכ"ל אלמוגים, מציינת שקיימת תופעה שחזרה לתמונה – קבוצות רוכשים: "ענף הנדל"ן למגורים הוא תחום שבו חברות מתמודדות לאורך השנים עם אתגרים מאקרו-כלכליים באופן קבוע. כמו בכל תחום עסקי, היכולת להתמודד עם האתגרים השונים היא המפתח להצלחתה ולשרידותה של חברה לאורך זמן", היא אומרת. "בסיטואציה של שינויים בריבית וחוסר ודאות כלכלית, אנו נדרשים כל הזמן להקפיד על איתנות פיננסית, וכחלק מכך שמירה על ודאות מימונית בזמן יציאתם של פרויקטים חדשים לשיווק".

לדבריה, "בשנה האחרונה יצאנו לשיווק עם 3 פרויקטים גדולים, מתוכם שניים בשפלה הכוללים מאות יחידות דיור. כחלק ממהלכי ההתנעה של השיווק, ידענו לזהות עוד ב'שלב השקט' של השיווק התעניינות בקרב קבוצות רוכשים פוטנציאליים, שעמם עמדנו בקשר רציף לגבי שני הפרויקטים הללו. לבסוף, ההתעניינות הבשילה לכדי עסקה, כאשר הם התאגדו ורכשו יחד היקף גדול של יחידות דיור בפרויקטים".

דנינו מסבירה כי "מגמה זו מסמנת את רוח התקופה, שבה הרכישה במסגרת קבוצת רוכשים גדולה בפרויקט שנמצא בשלב הפריסייל היא WIN WIN לבנק המממן, ליזם ולרוכש, שכן היא מייצרת ודאות לכל הגורמים המעורבים בפרויקט - הבנק המממן זוכה לוודאות מימונית, היזם מוכר דירות עוד בשלב מקדים לתחילת ההוצאות על הפרויקט, והרוכש זוכה בחבילת הטבות, כגון בחירת הדירות הטובות יותר בפרויקט, שדרוג הקולקציה הבסיסית, הטבות במדד ועוד הטבות, שבסך הכולל שלהן שוות ערך להטבה כספית משמעותית מאוד בימים אלה".

עירית מעייני, סמנכ"לית שיווק ומכירות בחברת בית וגג, מתייחסת לאתגר בשיווק פרויקטים של התחדשות עירונית ומציעה פתרונות אפשריים. "קיימות נקודות דמיון ושוני בין שיווק של פרויקט במסגרת התחדשות עירונית לפרויקט 'רגיל'. לחברה שמתמחה בתחום זה, האתגר השיווקי הוא היכולת למצוא את היתרון היחסי בכל פרויקט על פני המתחרים, תוך הבלטתו לכדי סיפור שלם", היא אומרת. "לעיתים זה יכול להתבטא במיקום הפרויקט, קרבה לפארק, גינה או חורשה, לעיתים בנוף הנשקף מהבית ולעיתים בתכנון אדריכלי יוצא דופן".

לדבריה, "עוד דרך לקדם את השיווק היא לאגד מספר פרויקטים תחת שם אחד, למתג אותם, ובאופן הזה לבדל אותם מאחרים בסביבה. כך עשינו למשל בשורה של פרויקטים הממוקמים בסביבת כיכר המדינה בתל אביב, שמיתגנו תחת השם 'מעבר לכיכר'. כל פרויקט יכלול סיפור אישי משל עצמו, אבל לכולם יש חיבור לסיפור הגדול של הקרבה לכיכר על כל המשתמע מכך. החוכמה בשיווק של ההתחדשות העירונית בסביבה תחרותית ואינטנסיבית היא להיות יצירתיים ולשים את הזרקור הספציפי לכל פרויקט, תוך מתן פתרונות נקודתיים ויחודיים לכל רוכש. כך הסיכוי להצליח בתקופה של אי ודאות גבוה יותר".

"המלחמה חידדה את הבעיות בשוק הדיור ואת הדילמות שאיתן מתמודדים רוכשי דירות, בפרט משפחות צעירות וזוגות צעירים. ההיצע נותר נמוך ביחס לביקוש, הריבית עדיין גבוהה ולא צפויה ירידת מחירים"

ד"ר גילה אורן, ראשת ההתמחות בשיווק ודיגיטל בפקולטה למינהל עסקים במכללה למינהל, מנתחת את מצב השוק כיום ואת התמודדות אנשי המקצוע: "ניתן לראות משווקי נדל"ן שמפרסמים שורה של הנחות ומבצעים, למשל הקפאת הריבית וההצמדה על חלק מהסכום או על חלק מהזמן. הטבה נוספת, שבה נעזרים המשווקים, היא פריסת תשלומים נוחה או דחיית עיקר התשלום למועד האכלוס, מה שמקטין את תשלומי הריבית של הקונים. ניכר כי במסגרת פעולות השיווק ואף יותר מבעבר, החברות משקיעות מאמצים להבהיר לאנשים את המשמעויות של עליית הריבית וכדומה, ולצד ההסבר מתכננות לרוכשים מסלולי החזר מותאמים, שבהם יוכלו לעמוד. ההסבר המפורט לרוכשים מקטין את תפיסת הסיכון ומייצר עבורם תחושת ודאות גדולה יותר".

אורטל ליבר, סמנכ"לית שיווק בחברת רוטשטיין, מציינת כי "המלחמה חידדה את הבעיות בשוק הדיור ואת הדילמות שאיתן מתמודדים רוכשי דירות, בפרט משפחות צעירות וזוגות צעירים. ההיצע נותר נמוך ביחס לביקוש, הריבית עדיין גבוהה ולא צפויה ירידת מחירים. הנתונים האחרונים מעידים על התגברות בקצב הרכישות, ולאחר קיפאון ששרר בתחילת המלחמה, הרוכשים שזקוקים לדירה חוזרים לשוק".

לדבריה, נתוני היסוד לא השתנו באופן משמעותי לאחר האטה בקצב הבנייה בכלל השוק, והמחסור בהיצע צפוי להעמיק. לכן רוכשים שממתינים זמן רב מדי על הגדר, עלולים לגלות שההון העצמי שלהם לא מספיק לנוכח עליית המחירים הצפויה. עם זאת, בשלב זה עדיין ניתן למצוא הטבות משמעותיות, כמו פריסת תשלומים נוחה שרובה רק לקראת קבלת מפתח, הלוואות קבלנים בריבית נמוכה והטבות פיננסיות נוספות. אנחנו מקפידים בחברה לזהות את הצרכים ולהתאים לכל רוכש את הדירה הנכונה ואת תנאי התשלום, ומציעים לרוכשים לקבל החלטות ולהתקדם לפי יכולותיהם, בפרט בתנאי חוסר ודאות בשוק".

"שילוב של טכנולוגיות חדשות"

לצד ההתמודדות עם הלך הרוח השונה של הרוכשים והמציאות בשטח, נעשה בחברות שימוש הולך וגובר גם בכלים חדשים למקסום המכירות. קארין ורון, סמנכ"לית השיווק בקבוצת MyTown, מספרת כי "בחודשים האחרונים, לאחר תקופה של קיפאון, אנחנו חווים התעוררת בשוק".

לדבריה, "המשק הסתגל למצב הקיים, כאשר הורדת הריבית והאופטימיות של ציבור הרוכשים להמשך המגמה, לצד הירידה בכמות התחלות הבנייה, מביאה את המשקיעים, משפרי הדיור וגם תושבי חוץ 'לרדת מהגדר' ולנצל את ההטבות השונות שחברות הנדל"ן מאפשרות בתנאי התשלום ובמחירים אטרקטיביים שהולכים ונעלמים. ברמת שיטת השיווק, כקבוצה שמאמצת חדשנות, אנו פועלים בשילוב ובהטעמה של טכנולוגיות חדשות. אין ספק שהשוק הרבה יותר בשל לכך, במיוחד הזוגות הצעירים, הייטקיסטים ועוד".

גם דן מויאל, סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת שיכון ובינוי נדל"ן, מתייחס לנושא: "בדומה לענפים שונים, גם כאן מתקיים מודל היברידי הכולל כלים טכנולוגיים לצד מכירה בין-אישית. הטכנולוגיה מאפשרת לנו, למשל, לייצר סיורים וירטואליים משוכללים שמסייעים לרוכש הפוטנציאלי בתהליך קבלת ההחלטות, וזאת במקביל למפגש ישיר עם צוות המכירה של היזם. חשוב להבין שהשיווק לא מתחיל בתהליך המכירה, אלא עוד בשלב בניית הפרויקט. אלמנט שאנחנו שמים אליו לב בתהליך הבנייה הוא פרסונליזציה, כלומר בתוך פרויקט אחד אתה מייצר יותר מתבנית אחת של דירה כמענה למגוון רחב של צרכים". 

"ברור שזוג צעיר, משקיע או משפחה עם ילדים מחפשים דירות שונות", ממשיך מויאל. "באשר לאי הוודאות הקיימת בהקשר למצב הכלכלי, המשימה היא למקסם את הוודאות עד כמה שניתן. כמה מהלכים שיזמים יכולים לקדם - גידור מדד או פטור מהצמדה למדד, ובכך מקטינים את החשיפה לתנודות בעלויות הבנייה; פריסת תשלומים נוחה, כאשר הנתח המשמעותי של התשלום מתרכז לסוף תקופת הבנייה, וכך מקטינים את השפעת הריבית הגבוהה; והלוואות גישור על חשבון היזם, כדי לשפר לרוכש את תזרים המזומנים בעסקה וכך להקל עליו את מימון העסקה".

יצחק סער, סמנכ"ל שיווק ולקוחות בחברת אורון נדל"ן, מוסיף כי "תקופת המלחמה הביאה איתה אתגרים לא מעטים כמעט בכל תחום בחיינו, וכך גם ברכישת דירה. אחד האתגרים הללו הוא ההתמודדות עם חוסר הוודאות; התחושה שאנחנו לא יכולים לשלוט במה שקורה מסביב מחלחלת גם לתהליך רכישת הדירה, ולכן הדבר החשוב ביותר הוא לתת כמה שיותר ודאות לרוכשים. לכן אנחנו מקפידים להתנהל באופן שקוף מול הלקוחות ולאפשר להם באמצעים דיגיטליים מתקדמים לקבל את כל המידע שהם צריכים בכל רגע נתון. הרוכשים יכולים לבדוק את התכנון, לדעת מה הסטטוס בפרויקט, ולבקש כל מידע נוסף שחסר להם בכל עת".

הטבות המימון מוכיחות את עצמן

יוני בראל, סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת אזורים, מסביר את היתרון בהטבות המימון: "כבר כשהחלה הריבית לעלות, הבנו כי חלופות המימון של הרוכשים הולכות ומתייקרות עבורם, וזאת בנוסף ליתר האתגרים הכרוכים ברכישת דירה בישראל. בעקבות זאת, ובמטרה להקל על הרוכשים, אנו מסייעים להם באמצעות כלים מימוניים, שמאפשרים להם לצלוח את התקופה הנוכחית ולרכוש דירה, בין שמדובר בלוח תשלומים 20-80 או סבסוד משכנתאות, תוך תשלום חלק מהריבית". 

רוני כהן, מנכ"ל ושותף בחברת אלדר שיווק, מספר על האמצעים השונים לקידום מכירות והגברת הוודאות בקרב הרוכשים: "בתקופה שבה המצב כלכלי אינו ברור וחוסר ודאות מרחף מעל ראשם של הרוכשים, יזמים רבים מאפשרים תנאי תשלום גמישים ולא צמודים למדד, או לחלופין מעניקים אפשרויות לסבסוד המשכנתה - כל אלו כדי ליצוק ודאות לעסקה. כמו כן, בשוק רווי תחרות מנהלי השיווק חייבים לייצר בידול איכותי של הפרויקט שאותו הם מוכרים".

תומר אולמן, סמנכ"ל שיווק בסלע בינוי, מציין כי "העלאות הריבית במשק עד לרמתה הגבוהה כיום גרמו לרוכשי דירות פוטנציאליים להמתין, בתקווה שהכסף יהיה 'זול יותר' בעתיד. חברות רבות מציעות הסדרי מימון שונים, ואנחנו החלטנו לבחור במתווה הלוואה, שבאמצעותה הרוכש מממן את רוב עלות הדירה, כאשר בריבית נושאת החברה. באופן זה מתאפשר ללקוח להיכנס לעסקה עם הון עצמי נמוך. פתרון זה אומנם כרוך מצד החברה בעלויות רבות של תשלומי ריבית, אך מיטיב הן עם הלקוח שמקבל פתרון מימון, והן עם החברה שמגדילה את היקף ההכנסות המיידי".

עו"ד נעמה שיף, שותפה במשרד עוה"ד שוב ושות', אומרת כי "שיטה נפוצה כיום לעידוד רכישת דירות בקרב יזמים היא מתן הטבות לרוכשים, כך שהם יכולים לשלם סכום מינימלי בעת רכישת הדירה (עד 20% ממחירה) ואת היתרה רק בעת האכלוס. במקרים מסוימים זה אומר שמי שקונה היום דירה על הנייר בשלב הפריסייל, ישלם את עיקר התשלום רק בעוד 3-4 שנים, עם השלמת הבנייה".

לדבריה, "מדובר בהטבה שמאפשרת לרוכשים לא להיחשף לסביבת הריבית הגבוהה היום, ולקחת את המשכנתה ככל הנראה בסביבת ריבית נוחה בהרבה בעוד מספר שנים. במקביל, הם גם משריינים לעצמם את המחירים בשלב הפריסייל, וכך יכולים ליהנות מעליית ערך הדירות במהלך הבנייה. השיטה הזאת מוכיחה את עצמה בחודשים האחרונים, ואנחנו, כמשרד שמייצג יזמים בעסקאות מול רוכשי הדירות, רואים את העלייה ההדרגתית בביקושים ובעסקאות".

גם אוהד אסרף, מנכ"ל ובעלי ארי מגורים חברה לשיווק נדל"ן, מתייחס להטבות המימון: "היזמים בישראל מציעים היום לרוכשים הטבות מימון שמספקות ודאות גבוהה יותר בעסקאות ומנטרלות את השפעת הריבית הגבוהה. הטבות המימון הן המפתח לסגירת עסקאות, ואחת הדרכים שאנחנו, כחברת שיווק, מתמודדים עם התופעה, היא להציב בכל משרדי המכירות שלנו יועצי משכנתאות. אלה מספקים לרוכשים ייעוץ ראשוני, שיאפשר להם להבין האם הם יכולים לממן את הדירה שבה הם מתעניינים, ולתפור לרוכש עסקת מימון מותאמת אישית".

"לקנות דירה באונליין זה כבר לא משהו מופרך"

כיום יש חברות שמאפשרות רכישה מרחוק, הן למקומיים והן תושבי חוץ, מה שמאפשר המשך פעילות גם במהלך מלחמה. כך למשל קבוצת שובל קיימה בפברואר השנה כנס מכירות בזום. בכנס, שנועד למכירת דירות בקומפלקס המגורים פארק צמרת עכו שבשכונה החדשה שערי עכו הצמודה לקיבוץ שומרת, השתתפו כ-230 איש. בחברה מספרים כי 68 מהם שריינו דירה בתוך חצי שעה לאחר ששילמו דמי רצינות של כ-1,000 שקל.

ישי רוט, משנה למנכ"ל קבוצת שובל, מספר: "הרוכשים היום מנהלים את חייהם דרך הטלפון. מדובר בדור שרגיל לרכוש כמעט הכול באמצעות הסמארטפון ודורש לראות את המוצר הסופי לפני רכישתו. הרוכשים היום דורשים, ובצדק, לחוות ולראות במדויק מה הם רוכשים. הטכנולוגיה מאפשרת לנו להראות מה בדיוק מקבל הרוכש, וזה מעניק לו יותר ביטחון ברכישה. כבר לא צריך לדמיין איך תיראה הדירה, אלא לראות ולחוש איך ייראו החיים בבניין ובסביבתו, ואנו מנגישים להם את זה, מתוך אמונה שהדבר יגביר את המכירות ויזרז את תהליך קבלת ההחלטה".

לדבריו, "כפי שהקורונה שינתה הרגלי צריכה, גם המלחמה יצרה דינמיקה מסוימת בחיים שלנו. לקנות דירה באונליין זה כבר לא משהו מופרך, במיוחד כשאתה יכול לשבת בשקט בבית ולהתרשם לפרטי פרטים מכל היבטי הפרויקט. מהתרשמותנו מהרוכשים עד כה ניתן לומר, כי לא מעט מהם הם משפרי דיור מאזורי קו העימות. הם מבקשים לקנות דירות באזור המרוחק במקצת מקו העימות, אך בקרבה לסביבת החיים שלהם, ולשמר את הזכאות להנחה במיסים".

מארק זאבי, יו"ר ומייסד של חברת במבי מערכות תוכנה, מציין כי במשך שנים ארוכות שיטת המכירה של דירות חדשות כמעט לא השתנתה, אבל עכשיו בשלה העת: "הקורונה הייתה נקודת המפנה. משרדי המכירות נסגרו והכריחו את היזמים לעשות שימוש באמצעים דיגיטליים, שיחות זום ושיטות שונות להמחשת הפרויקט. אבל גם ללא המגפה השוק היה נאלץ לעבור לשיווק באמצעים דיגיטליים מהסיבה הברורה – קהל הרוכשים משתנה".

"ככל ש'הדור שנולד עם סמארטפון ביד' יהפוך לחלק הארי מרוכשי הדירות, כך חברות הבנייה יצטרכו להתאים את שיטת המכירות של דירות חדשות לצורכי הקהל, שמעדיף פגישה עם המסך על פני פגישה אישית עם איש מכירות זר"

על פי נתוני החברה כיום, 56% מרוכשי הדירות הם בני פחות מ-45. 28% הם בני פחות מ-34. לדברי זאבי, "מדובר בקהלים שהרגלי הצריכה שלהם שונים; הם צורכים את המידע שלהם מהסמארטפון ומהרשתות החברתיות, ומעדיפים להימנע משיחות טלפון לקבלת פרטים או מפגישות פנים אל פנים. דוח האינטרנט של בזק שפורסם לאחרונה מצא כי כיום 58% מעדיפים לתקשר באמצעות הודעות ופחות לדבר טלפונית, 57% מעדיפים לא לענות לטלפון ולכתוב הודעה במקום, ובראייה קדימה - 25% מהנוער חושב ששיחות טלפון הן עניין מלחיץ. אם נחזור לנציג במשרד המכירות שמנסה להתקשר טלפונית ללידים שקיבל, כמה מהם באמת יענו ויהיו קשובים? וכמה ירצו להגיע לפגישה פנים אל פנים? הפתרון שהולך ותופס תאוצה בשוק היום הוא אירועי מכירות אונליין".

חברת במבי מפעילה פלטפורמה המאפשרת אירועים שכאלו, וזאבי מוסיף כי "במסגרת אירועי האונליין, הרוכש לא צריך לצאת מהבית ולא לדבר עם נציגי מכירות שונים, אבל הוא ושאר הרוכשים הפוטנציאליים צופים בפרויקט באמצעות מערכת ההמחשה, מקבלים את כל המידע על הפרויקט, ויכולים גם לשריין להם את הדירה שהם רוצים בתוך הבניין. בחודשים האחרונים ערכה החברה מספר אירועי אונליין. ככל ש'הדור שנולד עם סמארטפון ביד' יהפוך לחלק הארי מרוכשי הדירות, כך חברות הבנייה יצטרכו להתאים את שיטת המכירות של דירות חדשות לצורכי הקהל, שמעדיף פגישה עם המסך על פני פגישה אישית עם איש מכירות זר".

הכתבה פורסמה במגזין "ידיעות הנדל"ן" של "ידיעות אחרונות"

2024-04-24T15:36:14Z dg43tfdfdgfd